Eczeem

UITSLAG ECZEEM GELAATSVERZORGING HASSELT SCHOONHEIDSSALON

Heeft u last van eczeem, dan hinderen de jeuk, schilfers en rode plekken u in uw dagelijks leven?

Met cosmetische behandelingen en thuisverzorgingsproducten van Dermedics CALM helpen wij uw huid weerbaarder te maken en de huidbarrière te herstellen zonder cortisone zodat de jeuk afneemt, uw eczeem vermindert of zelfs verdwijnt en de conditie van uw huid verbetert en huidveroudering tegengaat.

Wat is een verstoorde huidbarrière ?

Je vraagt je misschien af wat een huidbarrière eigenlijk is.

Simpel gezegd vormen de bovenste lagen van je huid de huidbarrière. Dus wat je aan het huidoppervlak ziet is je huidbarrière. Bij een gezond huidoppervlak voelt je huid zo glad en zacht aan als een babyhuidje. Als het huidoppervlak beschadigd is, ziet je huid er uitgedroogd en dof uit en voelt het droog en ruw aan met een rode ondertoon. Een beschadigde huidbarrière maakt het moeilijk, zo niet onmogelijk, om rimpels, onzuiverheden en een droge of gevoelige huid te verhelpen. aczeem verstoorde huidbarriere huidproblemen

Een gevoelige huid of een huid met een verstoorde huidbarrière reageert veel sterker op prikkels dan normaal. Zo wordt een gevoelige huid snel geïrriteerd en onrustig, heeft snel last van kou, warmte, zon of wind, voelt vaak droog en trekkerig aan en wasmiddelen, parfum, make-up of alcohol veroorzaken snel irritatie in de vorm van roodheid, jeuk, bultjes of pukkeltjes, acne. Een gevoelige huid is meestal vrij dun en fijn qua structuur en heeft meer kans op het ontwikkelen van contactallergie, eczeem, couperose of rosacea.

OORZAKEN
Je wordt ofwel geboren met een gevoelige huid, of ontwikkelt een gevoelige huid in de loop der jaren. Je huid kan van zichzelf gevoelig zijn door bijv. erfelijke factoren zoals een allergie, eczeem of psoriasis; of doordat ze van nature droog (vocht- en/of vetarm) is. Een droge huid is vaak ook gevoelig(er): een verstoorde huidbarriere (vet- en vochtbalans) maakt de huid extra kwetsbaar. Een huid die eerder nooit gevoelig was, kan echter door verschillende oorzaken wel een (over)gevoeligheid ontwikkelen:

Leeftijd: met het klimmen der jaren wordt de huid vet- en vochtarmer. De huidbarriere functioneert hierdoor niet zoals gewenst, als gevolg waarvan stoffen makkelijker door de huid heendringen en irritatie kunnen veroorzaken.

Hormonale schommelingen (zwangerschap, puberteit, overgang): kunnen ertoe leiden dat de huid ineens anders reageert op cosmetica.

Levensstijl: ongezonde voeding, strenge dieten, roken, alcohol, te veel (onbeschermd) zonnen of stress

Ziekte/medicatie: kan leiden tot een disbalans van hormonen of een tekort aan bijv. vitaminen. Dit heeft ook zijn weerslag op de conditie van de huid.

Verzorgingsproducten: indien zij veel synthetische stoffen bevatten, niet bij het huidtype passen of je steeds wisselt van producten kan dat gevoeligheid in de hand werken.

Weer: kou, hitte, zon en gure wind maar ook de verwarming of airco of sterke temperatuurswisselingen (bijv. veelvuldig saunabezoek)

AANPAK
Een gevoelige huid vergt extra aandacht qua productkeuze. Wij adviseren je graag hoe je dit huidprobleem kan aanpakken. Gebruik bovendien zomer en winter een SPF.

Bij aankomst in ons instituut zal uw een intake fiche ontvangen . Hieruit samen met een huidanalyse kunnen wij opmaken of je een verstoorde huidbarriere hebt, wij zullen uw dan adviseren welke behandeling en thuisverzorgingsproducten het meeste geschikt is voor jouw die bij uitstek geschikt zijn voor aanpak en herstel van een gevoelig (geworden) huid.