No Needle Mesotherapy

UITSLAG ECZEEM GELAATSVERZORGING HASSELT SCHOONHEIDSSALON

Heeft u last van eczeem, een droge en gevoelige huid?

Met de cosmetische behandelingen en thuisverzorgingsproducten van Dermedics helpen wij uw huidbarrière te herstellen.

Wat is een verstoorde huidbarrière ?

U vraagt zich misschien af wat een huidbarrière eigenlijk is?

Dit zijn de bovenste lagen van uw huid. Bij een gezonde huid voelt deze glad en zacht aan. Als het huidoppervlak beschadigd is voelt uw huid droog aan en heeft ze een rode ondertoon. Een beschadigde huidbarrière maakt het moeilijk om rimpels, onzuiverheden en een droge of gevoelige huid te verhelpen.

aczeem verstoorde huidbarriere huidproblemen

OORZAKEN
U wordt ofwel geboren met een gevoelige huid of u ontwikkelt een gevoelige huid doorheen de jaren. Uw huid kan van zichzelf gevoelig zijn door bijv. erfelijke factoren zoals een allergie, eczeem of psoriasis; of doordat ze van nature droog (vocht- en/of vetarm) is. Een droge huid is vaak ook gevoelig(er): een verstoorde huidbarrière (vet- en vochtbalans) maakt de huid extra kwetsbaar. Een huid die eerder nooit gevoelig was kan echter door verschillende oorzaken wel een (over)gevoeligheid ontwikkelen:

Leeftijd: Door ouder te worden wordt de huid vet- en vochtarmer. De huidbarrière functioneert hierdoor niet zoals gewenst, als gevolg waarvan stoffen makkelijker door de huid indringen en irritatie kunnen veroorzaken.

Verkeerde salonbehandelingen: vaak passen schoonheidsspecialisten verkeerde behandelingen toe voor dit huidprobleem waardoor ze de huid nog meer kwetsbaar gaan maken door microdermabrasie behandelingen of agressieve peelings te gaan toepassen.

Hormonale schommelingen (zwangerschap, puberteit, overgang): kunnen ertoe leiden dat de huid ineens anders gaat reageren op cosmetica.

Levensstijl: ongezonde voeding, strenge diëten, roken, alcohol, te veel (onbeschermd) zonnen of stress.

Ziekte/medicatie: kan leiden tot een disbalans van hormonen of een tekort aan bijv. vitaminen. Dit heeft ook zijn weerslag op de conditie van de huid.

Weer: koude, hitte, zon en koude wind maar ook de verwarming , airco of sterke temperatuurswisselingen (bijv. veelvuldig saunabezoek)

AANPAK
Een gevoelige huid vergt extra aandacht qua productkeuze. Wij adviseren u graag hoe u dit huidprobleem kan aanpakken. Gebruik bovendien zowel tijdens de zomer en de winter een SPF.

Bij aankomst in ons instituut zal u een intake fiche ontvangen . In combinatie met een huidanalyse gaan we opzoek naar uw huidprobleem, wij zullen u adviseren welke behandeling en thuisverzorgingsproducten het meeste geschikt zijn voor uw huidprobleem en huidtype. Als salonbehandeling adviseren wij no needle mesotherapy waarmee we 9-10mm in de huid kunnen werken. Op deze manier worden de actieve werkstoffen veel dieper in de huid gebracht zodat huidproblemen doelgericht en efficiënt kunnen worden aangepakt.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?