Eczeem

UITSLAG ECZEEM GELAATSVERZORGING HASSELT SCHOONHEIDSSALON

Heeft u last van eczeem, droge en gevoelige huid?

Met de cosmetische behandelingen en thuisverzorgingsproducten van Dermedics helpen wij jouw huidbarrière te herstellen .

Wat is een verstoorde huidbarrière ?

Je vraagt je misschien af wat een huidbarrière eigenlijk is?

Dit zijn de bovenste lagen van je huid. Bij een gezonde huid voelt je huid glad en zacht aan. Als het huidoppervlak beschadigd is voelt je huid droog met een rode ondertoon. Een beschadigde huidbarrière maakt het moeilijk om rimpels, onzuiverheden en een droge of gevoelige huid te verhelpen.

aczeem verstoorde huidbarriere huidproblemen

OORZAKEN
Je wordt ofwel geboren met een gevoelige huid of je ontwikkelt een gevoelige huid doorheen de jaren. Je huid kan van zichzelf gevoelig zijn door bijv. erfelijke factoren zoals een allergie, eczeem of psoriasis; of doordat ze van nature droog (vocht- en/of vetarm) is. Een droge huid is vaak ook gevoelig(er): een verstoorde huidbarrière (vet- en vochtbalans) maakt de huid extra kwetsbaar. Een huid die eerder nooit gevoelig was kan echter door verschillende oorzaken wel een (over)gevoeligheid ontwikkelen:

Leeftijd: Door ouder te worden wordt de huid vet- en vochtarmer. De huidbarriere functioneert hierdoor niet zoals gewenst, als gevolg waarvan stoffen makkelijker door de huid indringen en irritatie kunnen veroorzaken.

Verkeerde salonbehandelingen : Vaak passen schoonheidsspecialiste verkeerde behandelingen toe voor dit huidprobleem waardoor ze de huid nog meer kwetsbaar gaan maken door microdermabrasie behandelingen of agressieve peelings gaan toe te passen.

Hormonale schommelingen (zwangerschap, puberteit, overgang): kunnen ertoe leiden dat de huid ineens anders gaat reageren op cosmetica.

Levensstijl: ongezonde voeding, strenge diëten, roken, alcohol, te veel (onbeschermd) zonnen of stress.

Ziekte/medicatie: kan leiden tot een disbalans van hormonen of een tekort aan bijv. vitaminen. Dit heeft ook zijn weerslag op de conditie van de huid.

Weer: koude, hitte, zon en koude wind maar ook de verwarming , airco of sterke temperatuurswisselingen (bijv. veelvuldig saunabezoek)

AANPAK
Een gevoelige huid vergt extra aandacht qua product keuze. Wij adviseren je graag hoe je dit huidprobleem kan aanpakken. Gebruik bovendien zomer en winter een SPF.

Bij aankomst in ons instituut zal je een intake fiche ontvangen . In combinatie met een huidanalyse gaan we opzoek naar jouw huidprobleem, wij zullen je adviseren welke behandeling en thuisverzorgingsproducten het meeste geschikt zijn voor jouw huidprobleem en huidtype.